Lukk

Avansert søk 

Aktuell søk

Område
Sesong
Produktlinje

Avbryt

Sommerkonsepter: nektar og pollen

Biodiversitet er ofte mer enn bare et antall forskjellige arter i forskjellige miljøer. Det handler også om sammenhengen mellom artene. Denne sammenhengen, som kan beskrives som tannhjul som griper inn i hverandre, viser viktigheten av biodiversitet. Hvis sorter eller arter forsvinner kan det føre til et ustabilt økosystem, som ikke lenger fungerer. Et eksempel på en god sammenheng er naturligvis blomstene og biene: pollen og nektar er en kilde til næring for biene, og når de samler nektar blir pollen overført fra en blomst til en annen, slik at bestøvningen og plantenes spredning av frø blir mulig. Men det er ikke alt. Frøene er føde for fugler og små pattedyr, som så selv blir til føde for kjøtteterne, dvs. rovdyrene.

Det ser ut til at våre byers "grønne tjeneste" spiller en viktig rolle for å øke det biologiske mangfoldet i grøntområder. En rolle som Verver Export også tar på alvor og integrerer i utvalget av blomsterløk og beplantningskonsepter. Vi setter fokus på hvordan våre produkter kan bidra til nektar og pollen.

Enkeltblomster
De interessante plantene er de som gir bier (og andre insekter) god nektar eller pollen. Her er det ofte lokale sorter og prydplanter med enkelte blomster som er de mest interessante. Plantesortene blir ofte dyrket pga. deres estetiske egenskaper - med dobbeltblomster og ganske fyldige - men de produserer bare litt eller ingen pollen og nektar… Plant derfor også alltid sommerblomstrende sorter med et høyt innhold av pollen.

Georginer i serien "Alfa-Zulu"
Denne spesielle georgine-serien blir dyrket økologisk og består utelukkende av sorter med enkelte blomster med åpent blomsterhjerte. Denne serien fås kun hos Verver Export. Tidligere ble disse georginene faktisk kassert av georgine-avlere, georginens blomst skulle være lukket. I mellomtiden har Tijmen Verver personlig søkt i alle avlernes planteskoler for å få noen praktfulle "glemte" sorter med i "Alfa-Zulu"-serien. Unike blomster, som formes ved stiklinger. Økologisk dyrket.

Bees & Butterflies-konsepter
I de beplantingsklare konseptene fra Verver Export har biodiversitet lenge vært et kriterium i utvelgelsen av gode planter til sommerblomsteranlegg. I utvalget av blomsterløk og rotknoller anvender vi ofte f.eks. georginer med enkeltblomst, Liatris, Acidantheras og anemoner. Men også sammensatte ettårige beplantninger består av mange interessante planter for bier, sommerfugler og andre insekter. Som for eksempel verbena og edderkopplante. Disse to plantene er nettopp utvalgt til det spesielle beplantningskonseptet "Bees & Butterflies" på 9 m². Med dette konseptet planter du et festmåltid til de flyvende og summende vennene i dine grøntområder og parker. I midten av mai mottar du 40 georgine-rotknoller og 36 planter (Verbena bonariensis/edderkoppplante). Plantene sørger raskt for farge og besøk av insekter. Georginene forvandler seg på 6-8 uker til praktfulle og fyldige planter, som er nyttige for insektene inntil slutten av høsten. Visste du at biene nettopp i september har vanskelig for å finne nok næring? Georginene med enkeltblomster er perfekte til denne årstiden. Plant derfor masser av dem!