Lukk

Avansert søk 

Aktuell søk

Område
Sesong
Produktlinje

Avbryt

'Tiny Forest' for større biologisk mangfold

Tiny Forest - en mini-skog

Tiny Forest er en mini-skog på størrelse med en tennisbane. Skogen fungerer ikke bare som et perfekt tilfluktssted i byen for fugler, sommerfugler, bier og små pattedyr, men også for oss mennesker. Dessuten er en Tiny Forest mer enn bare en vanlig skog. Det er en skog for lokalbefolkningen og elevene på skolene i nærheten. Tiny Forest kan være et utendørs klasserom, og elevene kan for eksempel passe sin egen mini-skog vekselvis i en måneds tid.

 

Initiativet kommer fra IVN  (Det nederlandske instituttet for naturundervisning og bærekraft) som engasjerer seg for en tilværelse med "naturlig" kontakt mellom mennesket og naturen. På grunn av urbanisering, digitalisering og vår travle livsstil, er kløften mellom mennesket og naturen større enn noensinne. En Tiny Forest i nærheten minsker denne kløften og samler lokalbefolkningen attpåtil.

Effekten av en Tiny Forest

En Tiny Forest stimulerer biologisk mangfold. Skogen på ca. 200 m2 består av mange forskjellige tresorter som tiltrekker insekter og fugler. Den lille byskogen pirrer dermed nysgjerrigheten til lokalbefolkningen, og gir dem litt natur rett rundt hjørnet

En Tiny Forest øker jordbunnens evne til å ta opp vann, forbedrer luftkvaliteten og motvirker oppvarming av nærmiljøet i byen.  Og, meget viktig -  mini-skogen har en positiv effekt på helsen: Mer natur i den direkte nærheten gir mindre stress og andre stressrelaterte problemer.

Vi vil ha flere Tiny Forests!

For øyeblikket finnes det syv Tiny Forests fordelt over forskjellig byer i Nederland, og det forventes at antallet vil stige. Kanskje en god idé for byen eller nabolaget du bor i?

Kilde: https://www.ivn.nl/tiny-forest-nl