Lukk

Avansert søk 

Aktuell søk

Område
Sesong
Produktlinje

Avbryt

Vodka av økologiske tulipanløk

Vodka av økologiske tulipanløk

Nå finnes det en vodka som er laget av økologiske tulipanløk fra Nederland. Ideen til en tulipanvodka (Dutch Tulip Vodka) kom fra fetterne Joris Putman og Bart Bouter, og oppsto fra ønsket om å markedsføre et attraktivt internasjonalt drikkevaremerke.

 

 

Et nederlandsk ikon

Joris og Bart er fettere og driver brenneriet Clusius Craft Distillers. "Vi lette etter en ingrediens som aldri hadde vært brukt til en drikkevare, og med et tilstrekkelig innhold av stivelse og sukker. Dessuten ønsket vi å skape et ekte hollandsk produkt". Det ble til en vodka laget av et hollandsk ikon, som inneholder stivelse og sukker: tulipanen.

Det var lettere sagt enn gjort. Det tok tre år før fetterne lyktes med å lage vodka basert på tulipaner.

Utviklingen ned til minste detalj

Produksjonsprosessen er kompleks: Løkene blir vasket, kokt og knust (malt). Stivelsen og sukkeret i løken omdannes til alkohol gjennom gjæringsprosessen. Derved oppnår man en slags tulipanvin. Deretter blir den destillert og filtrert flere ganger for å fjerne alle urenheter. Resultatet er en avbalansert vodka med god og ren smak. Det er et modent og seriøst produkt, og selve tulipanessensen er innleiret og gjenkjennelig uten å være dominerende.

40 til 350 tulipanløk per flaske

Fetterne har skapt to typer vodka. I "PURE" er det minst 350 tulipanløk per flaske. Dette er den første og eneste alkoholdrikken som utelukkende er laget av tulipanløk. "PREMIUM BLEND" består av minst 40 tulipanløk per flaske og er supplert med kornprodukter.

Vodkaene kan kjøpes på nettstedet Dutch Tulip Vodka https://dutchtulipvodka.com/nl/